Obra søger to praktikanter

Du vil komme til at stifte indgående bekendtskab med Risotryk og indbinding af bøger og mindre booklets, opsætning af trykfiler til Risotryk mm. Hertil arbejder vi med at gøre tryk mere bæredygtigt både miljø-, klimamæssigt og socialt. Her er dine bidrag og idéer også meget velkomne. Hertil vil du i slutningen af praktikperioden få mulighed for at arbejde på og trykke dit eget projekt (det kunne være en plakat, et zine eller en booklet eller noget helt fjerde).

 

Du kommer til at:

-        Hjælpe til med bogproduktioner, tryk af kunstplakater, dvs. alt fra selve trykprocessen til tilskæring og falsning og indbinding af bøger.

-        Du vil lære opsætning af trykfiler i Illustrator, InDesign og Photoshop.

-        Udvikle og arbejde med bæredygtige processer.

-        Hjælpe til ved events og fairs. Vi deltager bl.a. i Vancouver Art Book Fair online til oktober.

-        Du vil få mulighed for at designe og trykke dit eget projekt i slutningen af praktikperioden.

 

Ansøgningsfristen er den 25. august 2021 eller løbende i efteråret, hvis du vil i virksomhedspraktik. Send en ansøgning til info@obrapress.com

Timeantal 20-25 timer om ugen. Vi er fleksible ifht. til andre studieaktiviteter, eksamen mm. Praktikperioden strækker sig fra 1. september til juleferien i december. Eller hvis det er virksomhedspraktik ifbm. at du er på dagpenge eller lignende er det 4 uger på et tidspunkt i løbet af efteråret.

Praktikperioden er ulønnet, da du modtager SU eller anden ydelse under praktik.

 


Obra Press laver små oplag af tryksager og arbejder for at gøre tryk mere tilgængeligt, kooperativt og bæredygtigt. Vi går meget op i hvordan vi minimerer spild, så det er også et plus, hvis du har idéer til, hvordan fx papirrester kan genbruges og generelt tænker grønt og innovativt. Obra er et lille, nystartet Risotrykkeri, der er derfor ikke langt fra idé til realitet. Så kom endelig med dine idéer og viden. Vi er to ikke-binære, queer personer, Astrid og Maria, som begge er interesseret i at støtte og udvikle Small Press i Danmark. Vores tilgang til tryk er at alle kan lære det. Risotryk er meget hands-on og ofte bliver man overrasket over resultatet. Maskinen har sin egen personlighed og kræver meget opmærksomhed, rengøring og trouble-shooting.  
Læs mere om os her: https://obrapress.com/ og på Instagram @obrapress

 

Alle studerende med interesse i tryksager er velkomne til at søge. Hvis du synes, at en praktikperiode/projektorienteret forløb hos os, giver mening ifht. din uddannelse, så giver det garanteret god mening. Du behøver således ikke at komme med nogen forkundskaber indenfor tryk, bogbinding eller filopsætning til tryk mm.

Vi prioriterer personer med handicap, queer, trans, nonbinære og BIPOC (Black, Indigenous, People of Colour) ansøgere.

Hvis du godt kunne tænke dig at være en del af Obra, men ikke er studerende, på dagpenge eller lignende, så kan du også som noget nyt blive medlem og komme forbi, når vi holder åbent værksted. I første omgang vil det være hver torsdag fra kl. 13-19. Der kommer mere info herom på hjemmesiden i de kommende dage.

Vores studio er meget småt og med et enkelt trin op og er derfor desværre ikke egnet til kørestolsbrugere. Dertil larmer det lidt at trykke og skære bøger til, så hvis man er lydsensitiv er det heller ikke nødvendigvis det rigtige match. Hvis du har nogen spørgsmål eller skulle have lyst til at komme forbi og se, om stedet kunne fungere for dig, inden du søger, så skriv til os på info@obrapress.com, så finder vi ud af det.

Det praktiske
Hvem er vi
Hvem er du